Home » Columns » Opzichtig

Opzichtig

photo (2)Het zijn solden en net als de meesten van ons heb ik niets nodig. Wat maakt het uit of die blauwe bloes een tikkeltje te groenig is om perfect bij die broek te passen, of die trui een paar pluisjes teveel heeft om er nog nieuw uit te zien, of de tip van die linkerschoen al wat afgesleten is. We lopen gekleed en geschoeid en hebben meestal geen plaats om nieuwe aankopen weg te bergen.

Maar! De zoon, die groeit als kool. Eigenlijk meer als prei, want het is vooral in de lengte, niet zozeer in de breedte. Als ik niet wil dat hij met de enkels bloot loopt en eruit ziet alsof hij behalve de handen ook de polsen en een stuk van de onderarm uit de mouwen wil steken, moet er regelmatig gewinkeld worden. Dus gaan we vandaag toch naar de solden. Kan ik er wat aan doen dat hij dan met een stuk of zeven broeken het pashok in moet opdat er iets zou passen? Ondertussen kan ik wel even een blik werpen op… ooooh… die trui!  Wanneer ik het gordijn opzij trek en zeg dat ik die “trui even over steek”, dan zet hij een gezicht op alsof de vreselijke Yeti zegt dat hij een bikini gaat passen. “Mama, dat meent ge toch niet?” “Huh?” “Dat is het lelijkste dat hier in die hele winkel hangt!” “Ik vind het… speciaal…” Kordaat trek ik het pashok naast het zijne in en verruil mijn zwarte rolkraagtrui voor het opvallender exemplaar. Nomnomnom… wat ben ik blitzz! Jammer genoeg is de kleinste nog beschikbare maat een medium : de mouwen komen toch wat lang en eigenlijk valt hij wat breed uit en… dan maar niet, snif.

Ik help mee broeken bekijken en er geraken er twee door de keuring. Wanneer ik de blitzztrui ga terughangen, loop ik nog even langs de rekken en plots hangt daar, tussen andere truien, een small, een miniblitzz! Ik huppel naar het pashok, nagekeken door een hoofdschuddende zoon. De spiegel toont mij iets wat het midden houdt tussen een beige/goudbuin gestreept angorakonijn en een overjaarse met pailletten bezaaide discoqueen. Hoe opzichtig. Ik koop hem, joehoe!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *