Voordracht 30 juni in De Maalzaak – Etikhove

Enkele leuke reviews van de aanwezigen

We vonden het een verademing en enthousiast dat je de verhalen aan mekaar knoopte door telkens een verwijzing hoe ze ontstonden of waarnaartoe ze verwezen.

Top gedaan Vera!

Geert Bonte

Het was genieten van de eerste minuut tot de laatste van zoveel mooie verzen.

Je nam ons mee door herinneringen, landschappen en streektalen die ons even tijd en ruimte deden vergeten.

Monique D.

Proficiat voor een geslaagde avond.

Voor een avond vol gedichten was de opkomst zeker bevredigend want dat is niet altijd erg toegankelijk te noemen. Succes nog!

Marc D.

Boeiende en ook wel ontroerende voordracht. Vera heeft een zeer aangename stem en neemt het publiek mee met haar herkenbare, aangrijpende, grappige, liefdevolle, nostalgische,… gedichten. Een avond die doet nadenken, mijmeren en wegdromen.

Lynn G.

Ik vond de voordracht super! Het gaat niet om louter voorlezen/zingen van gedichten, maar wat je errond vertelt, is grappig of ontroerend. Het wordt nooit saai of langdradig.

Ik herkende ook heel veel uit de tijd toen ik jong was. Pure nostalgie. Bedankt voor de fijne avond, Vera!

An Morel

Ik had vele gedichten al gelezen op de website, maar het is een plezier om Vera de gedichten aan elkaar te horen babbelen, waardoor de gedichten zelf nóg meer gaan leven.

Kathleen V.

Geen gevoel te diep, geen gedachte te licht of te zwaar, emoties hoogoplopend of onderdrukt, het komt er zooo naturel, creatief en vlotjes uitgepend! Met toegankelijke teksten en veelal ook herkenbaar voor de luisteraar

Dan denk ik, wat heeft ze toch een fantastisch mooie gave om te delen... een echte woordenkunstenares... dus laat wat mij betreft dat zootje maar geregeld op ons los !

Christel P.

We hebben genoten van de poëzie/liedjes avond.

Wat een schrijf- dicht- en zangtalent! De voorgedragen gedichten op zijn Uustakker's, fantastisch!

Nu geen 20 jaar meer wachten hé!

Christine Leytens

We hebben allebei enorm genoten! Er zijn nog weinig gelegenheden waar je zo kan genieten van taal en voordrachtkunst. Dat je ook de streektaal perfect in het geheel kan verweven, is bewezen. Alles spontaan gebracht, al moet het veel oefening gevergd hebben om de poëzie te memoriseren. Het kader was uiteraard ook uniek, een toplocatie in de mooie Vlaamse Ardennen.

C.D.

Het was aangenaam om naar te luisteren .

Heel uitgebreid repertoire. Ik zou zeggen doe zo verder !

Inge D.

Een bloemlezing uit Vera's 20-jarig dichterschap bracht ons een lach en een traan, maar geen clichés, en stof tot nadenken.
Hier geen aflezen, wel gloedvol voorgedragen en prachtig gezongen.
Ze mag er gerust nog 20 jaar bij doen.

Geert S.